Natuurhout is nooit fout

Neem nu eens een kijkje in je tuin. Of, mocht je niet naar buiten willen lopen omdat het toch wel flink aan het afkoelen is; kijk even uit het raam. Ben je er blij mee? Zo ja, wat goed! Scroll vooral lekker verder. Maar als je nu naar je tuintje kijkt en denkt “Nee, dit is het niet”, ga dan vooral niet bij de pakken neer zitten. Er zijn namelijk makkelijke, haalbare dingen die je kan doen om van jouw tuin weer helemaal jouw plekje te maken, maak je daar vooral geen zorgen om. Het kan al beginnen bij tuinschermen van hillhouttuinhout.nl!

Jouw tuintje 

Je tuin is heel belangrijk; of althans, dat kan hij worden. Als het op dit moment een kaal, inspiratieloos plekje is, of misschien gewoon heel rommelig, snap ik best dat je er niet graag tijd doorbrengt. Maar zelfs de saaiste, meest blokkendoos-achtige tuin kan een heiligdom achter je huis worden. Het eerste wat je je bij je nieuwe tuinontwerp moet bedenken (behalve dat je even je tuin moet schoonmaken en alle dode planten eruit moet halen, mocht het nodig zijn) is wat je met je tuintje wíl. Sommige mensen vinden het heerlijk om hele zomers in de tuin te zitten; boekje lezen, cocktail in de hand, lekker zonnebaden. Ben jij zo iemand? Of gebruik je je tuin liever voor het sporten en moet daar dus ruimte voor zijn? Of misschien wil je je tuin liever juist als tuin-tuin gebruiken en er van alles laten groeien. Wat het ook is; bedenk voor je van alles gaat bestellen en bedenken dus eerst wat je met je tuintje wil. Moestuintje, relax-plekje, iets anders? 

Hillhout

Zoals al naar gehint in de introductie is een tuinscherm, meerdere tuinschermen óf iets anders van hout, een goed idee. Ten eerste brengt hout, of het nu tuinmeubilair of een (nieuwe) schutting is, een rustieke warmte in elke tuinsfeer. Een gezelligheid die er ook is als er een vuurtje brand of kerstlichtjes hangen. Een natuurlijke huiselijkheid. Gelukkig heb je bedrijven als Hillhout, die met allerlei soorten prachtig natuurhout allerlei soorten prachtige dingen maken. Stel het je voor; meubilair, een mooie schutting of misschien zélfs een mooie vlonder, allemaal in precies het soort hout dat jij mooi vindt. Zo krijgt de plek die jij zo graag meer wil gaan gebruiken ook een gezellige, huiselijke sfeer mee. Klinkt als een goed idee. 

 

Kortom, je tuin kan écht een heiligdom worden als je het toestaat. Maak dus een plan en investeer in wat hout, dat doet al zó veel!